Alle projecten beginnen met een goed idee!

Laat je inspireren

Door andere musici en festivals, verschillende muziekgenres en cross-overs. Werk met hulp vanuit #GoClassic bijvoorbeeld samen met een kunstenaar aan een presentatie. Om je alvast wat op weg te helpen, hebben we een inspiratie-lijstje voor je samengesteld:

Alle projecten beginnen met een goed idee!

Laat je inspireren

Door andere musici en festivals, verschillende muziekgenres en cross-overs. Werk met hulp vanuit #GoClassic bijvoorbeeld samen met een kunstenaar aan een presentatie. Om je alvast wat op weg te helpen, hebben we een inspiratie-lijstje voor je samengesteld:

Oranjewoud Festival

Oranjewoud Festival is een veelzijdig, prikkelend en laagdrempelig internationaal klassieke-muziekfestival.

Gaudeamus

Vernieuwing en vooruitgang komt van onderop. Daarom presenteert, stimuleert en ondersteunt Gaudeamus de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers.

Erato festival

Het Erato festival is een driedaags binnen festival met klassieke muziek voor jong en oud in de warme sfeer van gastvrij verbinden en genieten.

Kamermuziekfestival

Het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU) is een jaarlijks kamermuziekevenement, opgericht in 2003 door violiste Janine Jansen en het toenmalige Muziekcentrum Vredenburg.

Zomerjazzietstour

Dit jaar, wegens Covid-19, geen fietsroute langs 30 concerten in kerken en boerenschuren in het Groningse Reitdiepdal, zoals al 33 jaar gebruikelijk op de laatste zaterdag van augustus.

November Music

November Music gaat dwars door genres heen met muziek van nu door de makers van nu. Het festival laat de laatste muzikale ontwikkelingen zien waarbij makers en componisten putten uit hedendaags gecomponeerde muziek, jazz, new world music, muziektheater, visual music, electronics & soundscapes en geluidsinstallaties.

Festival Veenhuizen

Festival Veenhuizen is een uniek zomerfestival vol klassieke muziek en verwante genres: ontdek topmusici en laat je meevoeren langs de verhalen van het Drentse gevangenisdorp Veenhuizen.

Oude muziek

Het thema van 2021 is Ars rhetorica. De hechte relatie tussen tekst en muziek, en de macht van muziek om net als het gesproken woord te communiceren, staan in het hart van dit festival.

Musica Sacra

Kunstenfestival Musica Sacra vindt in 2021 plaats van donderdag 23 t/m zondag 26 september. Het thema van de editie 2021 is Moeder Aarde.

Terug naar het begin

Terug naar het begin ziet er dit jaar anders uit. Onder de noemer van ‘Boek een ontdekkingstocht’ bieden we culturele dagreizen aan, vol kunst, cultuur en natuur!

Internationaal Kamermuziekfestival

Na de aftrap met de 10e editie van het Festival Jong Talent, ligt de 20e editie van het Internationaal Kamermuziekfestival op Schiermonnikoog in het verschiet.

Grachtenfestival

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor.

Orlando Festival

Het Orlando Festival is een internationaal festival voor kamermuziek, dat sinds 1982 jaarlijks wordt gehouden in Zuid-Limburg met als centraal punt de Abdij Rolduc in Kerkrade.

Peter de Grote Festival

Het Peter de Grote Festival is het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland met een bijzondere concertserie en een internationale Summer Academy voor jong talent.

wonderfeel

Wonderfeel is een driedaags buitenfestival voor klassieke muziek met de ongedwongen sfeer van een popfestival.

soundsofmusic

Soundsofmusic is het festival voor fonkelnieuwe composities, improvisaties, electronische muziek, muziekfilms en kunstinstallaties.

Klassifest

Klassifest is het festival voor elke liefhebber van klassieke muziek. Voor wie al jaren naar het Concertgebouw gaat of voor het eerst gaat luisteren. De mogelijkheid om zoveel ensembles van topniveau op één plek met een biertje in je hand te bekijken, maakt Klassifest tot hét klassieke event wat je niet mag missen.

grolloo flute

Coaches en hun zeer getalenteerde studenten verzorgen concerten in de knusse kerk van Grolloo. Verschillende muziekstijlen komen voorbij.

Oerol

Oerol is een eigenzinnige festivalorganisatie op het eiland Terschelling.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi nec augue nec ex finibus molestie non ac lacus. Nullam turpis tortor, luctus ac sem quis, elementum lobortis massa

info@goclassic.nl

Social media
H A L L O